edisi skodeng

Cara Buat Print Screen

Dinspirasikan Oleh MiSsKonsPiraSi on Feb 26, 2012

Sapa tahu cara print screen?bagaimana buat print screen ni ajarlah saya..Saya budak baru berblog,so tak tahu cara printscreen sendiri.Pojek mencari cara buat print screen sendiri dimulakan.Mula-mula blogger baru ini search kat google.Kata kunci yang digunakan ialah..software untuk print screen,tapi hati tak berkenan coz malas men- download huhu.

Misskonspirasi mahu cara manual untuk print screen tu.Maka dengan rajinnya I usha tutorial print screen di google.So I taip cara print screen gambar pula.Tudia ada pelbagai cara rupanya.Bermula dari cara print screen windows,kemudian saya beralih pula kepada cara menggunakan print screen.


Then terus tanya pakcik google Tutorial Cara Mudah Printscreen Keseluruhan Page merangkap
Cara Mudah Print Screen Penuh Pada Web / Blog ,kemudahan yang kucari untuk  Print Screen di Laptop dan Komputer..tak lain tak bukan...Cara Manual Membuat Print Screen.Ok baru tahu pelbagai Cara buat print screen sudah semestinya yang menjadi pilihan Cara Print Screen dengan mudah iaitu Cara Untuk Membuat Print Screen Tanpa Software!!


Disebabkan saya tak ada note book maka saya abaikan cara print screen mac dan terus meneliti bagaimana cara print screen aka cara nak print screen.Sebab saya beriya benar mencari benda ni..adalah..untuk mengetahui cara print screen web.Saya juga mahu tahu bagaimana cara membuat print screen atau cara print screen video dan sebagainya tentang print screen ini.

Sedar tak sedar mencari..Ha tengok dah pukul berapa.Kalaulah ada sesiapa dekat rumahnu tahu bagaimana untuk menangkap gambar kat screen lappy include pc nie, takde bangun sampai sekarang...kompom blogger sensasi telah dibuai lena.

Allah Maha Besar akhirnya I jumpa apa yang dicari..setelah penat usha pelbagai keywords dekat mr Google.Result I terjumpa satu blog baru update tentang kata kunci carian cara print screen aiaitu mamamurai  and telah sy terjah tadi.Rupanya..senang sangat nak buat print screen tu. Tanpa perlu mencari software untuk di download segala.Coz what we need just keyboard dan mouse saje.Biar betik?

Betul..wa kata sama lu...kalau tak percaya pi ar usha tutorial tue sekarang.. Misskonspirasi tak reti buat tutorial ok..harap maklum!!

Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page kiter. Misskonspirasi sayang u'olls. Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila share and tekan +1 kat bawah ni..tq

{ 33 Komen Penuh Konspirasi... read them below or add one }

Akue Achik said...

huhu,,sy pun tak thu crany..pas ni bole la cba..^^

L said...

huhu, dulu L xreti , tp skerang dah tau.. huhu

jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/ko-buat-maksiat-semua-kena.html

Nizam Ijam said...

nice sharing..

cweet pinky said...

owh , baru na taw yerr , wah ,rajinnyerr miss mencarik2 , dulu pown mcm tuh gk ta sgka printscreen tuh semudah abc jep , kui3

kim heeruul said...

hahha..benda tu memey tak ada software la.. tekan je button yg tertulis "prt scrn" ..

O CIKTEDDY said...

huhu..pasni practice la printscreen ..kan3?hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhuhu takkan tak tau? ok this entry sangat funny..hehe

Teenager Housemaid said...

erkk..
saya tak tau pun apa itu print screen.. =_='
ohmyy! sangat ignorant nya saya ni..-_-'

dhiera said...

print screen tu ctrl+PrtSc je~

dhiera said...

eh, ctrl plak. tekan PrtSc je

miss konspirasi said...

terima kasi semua krn memberi komen...sungguh jahilnya saya ni kan.. hingga nak print screen pon tataw... apekan daya sy cuma budak baru belajar huhu

miss konspirasi said...

@saiazuan..huhu sabo jela kan dah 19 taun idop kat dunia pon tataw nak print sreen..u all jangan lah gelakkn saya k( malu sorok muka)

miss konspirasi said...

@teenage housemade..kekeke ker u perli saya ni huhu...

fathiahRAIHANA said...

Hek3 comel gila cik konspirasi ni baru tahu nak prinskrin dr keyboard eh :D:D

Klaka laaa :"D
at least skrg dah tahu kann, tahniah, hihi.


awak, nama apa eh? tak syiok lah pggil miss konspirasi 224jam! HAHA.

faiz fakhirin said...

Lu mmg Buat Gua Konspirasi...hahahaha

cinta siswi said...

haha.. siswi dulu pun cmtu gak.. igt amek gmbar gune kamera n print..hahaha..

Mama Murai said...

Assalamu`alaikum,
terima kasih sebab mention dan belajar tutorial tu daripada blog saya. So sekarang ni dah tau lah macam mana nak print screen? :) Jangan lupa untuk singgah kembali tau, banyak tutorial menarik kat dalam teratak buruk saya tu :P

Mishter Izwän said...

wah rajin nye explore kan. bgs lah . hdup sbgai pengguna laptop kene pndai explore, kalau rajin singgah la blogeditor009.blogspot.com . kat situ ade share about basic computer/laptop

miss konspirasi said...

@ huhu kesiankan..kat misskonspirasi baru tahu nak guna printscreen ni...hehe sabo je la.. yea kengkawan smua..

Zack Hazze said...

print screen...biasa la tu...kdg2 kita terlupa bnda2 mcm ni...ape pn...nice entri miss konspirasi...

sha my heart said...

dari tak tau jadi tau =)

nice sharing

teha said...

kite baru tau care nk printscreen.. hahha !

Mr.Clive said...

selamat malam miss konspirasi! :D

miss konspirasi said...

@ mr clive..slamat malam bro..hachiumm...ops maaf

ayie said...

Kalau guna window seven boleh pakai snipping tool, tak perlu nak paste dlaam paint..:)

Benjy said...

Mak datoooo senang betul kan .... penat2 je download sofeware ni ... adehhh :(

miss konspirasi said...

@ oh yea ke ayie..tq info =)

@ benjy..amboi siap call dato` bagai u yea ben..anyway rupa u hampir serupa ngan benjy anak azian tu la.. kekeke

zool said...

hehehe..
sekarang dah tau kan??

miss konspirasi said...

a'ah zool kini saya dah tahu

APAN said...

kalau guna window 7 ada satu program ni, snipping tool...ada option lagi utk printscreen :)

**Tak baik taw if sudah baca entri kiter tak leave u'r komen atau tekan iklan satue =).Tolong komen skit please~~

kalau disable word verification masa nak tinggal komen mungkin lagi ramai yg akan komen kot.haha...

kulanz said...

aku memang selalu guna function sedia ada.. yang ada pada keyboard tu..

Ungu Violet said...

dlu pon xtau gak..
tp dia ada tunjuk cara kat youtube...senang jer..:)

miss konspirasi said...

baguslah anda semua tak sama seperti misskonspirasi hekhek..

Post a Comment

Ler..takkan tgk jer..baca full entri taw~~dan..komen ar.. komen la... komen please..please...baru MissKonSpiRASi Sayang u all =) muaahh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Konspirasi by Misskonspirasi