edisi skodeng

Pencarian Fotografi Terkenal Malaya!! |sharing is caring

Dinspirasikan Oleh MiSsKonsPiraSi on Feb 3, 2012



Sharing is Caring!Before blogger penuh konspirasi hot lagi sensasi ini terangkan lebih lanjut tentang kontes pencarian fotografer terkacak + ter cun se-Malaya tue meh cikgu nak bagitahu apa itu Photography.Maksudnya menurut wikipedia ialah seni,sains and practice of creating durable imej dengan recordingis light atau sinaran elektromagnet lainya...sama ada secara elektronik melalui sensor imej or kimia dengan menggunakan bahan ringan lagi sensitif like filem fotografi.

Ofcoz menurut mereka yang gilakan bidang ini setelah ditemuramah oleh blogger girl cun melecun semalaya berkata.. "Biasanya,  peralatan yang diperlukan sudah semestinya pelbagai kelengkapan kamera yang canggih menawan harganya..So jika anda adalah salah seorang dari mereka ini..apakata cuba nasib anda untuk menjadi pemenang dalam pencarian fotografi yang dianjurkan oleh Petronas.AKA Petroleum Nasional Berhad .

Petronas semangnya selalu memberikan kita impak ke tahap maksima setelah melihat setiap iklan promosi/kempen/pesanan yang ditujukan kepada setiap pengguna jalan raya amnya.Tapi sehingga kini Misskonspirasi masih diselubungi misteri kenapa semua iklan Petronas memang syokk giloz.Sungguh hebat syabas guys.Pernah sekali menangis tengok iklan petronas,tak kurang juga tergelak terbahak-bahak time tengok iklan ditayangkan..Begitulah hebatnya penangan pihak Petronas,mereka amat berdedikasi menyampaikan meseg berguna kepada rakyat Malaysia amnya.

Back to the contest,Misskonspirasi pretty sure you took tons of photos during CNY. The delicious food, your low yee sang moments, decorations, your super cool grand ,parents,fireworks anything u snap about.Share them by participating in the Petronas CNY Photography Contest
& stand a chance to gain more angpows of up to RM2,000 & the biggest plus, have your photo exhibited in the Petronas Gallery!

Peluang menarik bukan.Then sudahkah u all bersedia menerima cabaran ini? Anda berbakat? Selalu dipuji rakan-rakan yang terkesima dek penangan  kekacakan anda dalam bidang fotografi sertai ia sekarang!!Kongsikan kisah menarik anda tatkala menyambut tahun baru china..jom story mory sket.Last but not least before u all suka hati siap tunjuk semua baris gigi emas tue sila usha link dalam entri ini untuk keterangan lanjut.Terima kasih.

** iklan menarik menawan hati dari petronas -->klik

{ 29 Komen Penuh Konspirasi... read them below or add one }

sekamar rindu said...

salam...

saya sangat minat Photography ....

MiSsKonsPiraSi said...

aHa nampaknya boleh usaha tuk join kontes tue sesambil leh gak ujibakat terpendam anda tue,mana tahu tuah badan menang kan kan..

Mr.Clive said...

minta fotografi ni.skrang tgh belajar belajar lagi.

sugar2 kapas strawberry said...

just suke tgk gmbr best2 je.hihi

Aine Ainun said...

Assalamualaikum...

saya siinggah sini...=)

selamat berblogging=)

NIZAM said...

PETRONAS - GLC. bukan under kerajaan.

Ungu Violet said...

mmg suka tengok gambar2 yg cantik..:)

maizatul azrina Yaakob said...

wah fotography...kita xrety lar tangkap gambr tapi suka tengok hasil keje org lain hehehe

Ruby Mahabbah Fillah said...

sy da kamera hp jer..

blh join x..hiihii


guraw jaa :)

Mak Usu said...

Mak Usu pun minat bidang photogarpy..

p/s: Blog ni mmg konspirasi..hihi..terus follow sini k

Cikgu Ma said...

salam singgah..dah follow - 40-thanx yea singgah kt blog CM =)

- tak gemar sangat fotografi..lgpun malu nak bergambar.. =)

eita said...

kita pun masuk contest ni...

semutsengal said...

igt baca wikipedia tadi.


LALALALALLALA

EruzuLiyana said...

nak jadi fotografer memang xreti, nak jadi model, muka macam hantu. jadi tukang tengok je la,..heheh

MiSsKonsPiraSi said...

Time kaseh wat smua coz sudi kekomen belog yg tak seberapa adanya ini.. saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan...sayang u alls

MiSsKonsPiraSi said...

tq en NIZAM atas maklumat yg diberikan.. Maklumlah Misskonspirasi nie just taip apa yg tertulis kat wikepidea jer keh keh.. sungguh daif tul kan..maybe mata tersilap dek berpinar gi blogwalking kot ngee..

syahirooAhmad said...

nak.. tapi saya tiada camera dslr.. :D

O CIKTEDDY said...

wah..promosi terbaek! ^_^

MiSsKonsPiraSi said...

jd tukang tgk +sokong Misskonspirasi jer lah.. keh keh penyokong pasukan MK jom sorak sket ngee..

MiSsKonsPiraSi said...

good luck eita

MiSsKonsPiraSi said...

kiki taw xpe mak usu..salam konspirasi satu malaysia gitu

MiSsKonsPiraSi said...

time kaseh sudi singga cikgu ma..saya pon tak minat gak tapi nak menang duit punya pasal ma.. hehe

MiSsKonsPiraSi said...

sama lak kita nie ungu.. nah amik cekelat nie coz kita serupa

MiSsKonsPiraSi said...

terbaik dari ladang nie cik tedy.. tak susah mana pon tangkap jer gambar kan senang tue keh keh

MiSsKonsPiraSi said...

sama lah ngan misskonspirasi hehe

MiSsKonsPiraSi said...

haha.. perli nampak.. ngeh ngeh..

MiSsKonsPiraSi said...

learning make kita perfect kan kan...

MiSsKonsPiraSi said...

wa'alaikummussalam... singgah lag lagi nanti yek.. enjoy your blogging life too..

MiSsKonsPiraSi said...

kalau camtu boleh uji bakat lah nie sekamar rindu..

Post a Comment

Ler..takkan tgk jer..baca full entri taw~~dan..komen ar.. komen la... komen please..please...baru MissKonSpiRASi Sayang u all =) muaahh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Konspirasi by Misskonspirasi