edisi skodeng

Jom Tengok Live Stream Hafalan Shalat Delisa |Movie & Realiti Me

Dinspirasikan Oleh MiSsKonsPiraSi on Feb 5, 2012

Assalamualaikum..salam maulud Nabi Maulud Nabi buat semua. Amboi bukan mein duk goyang kaki sebab holiday ek.Nak tahu satu rahsia kerajaan BN x? keh keh saja jer tue xda bn menda lak just one thing that you can do as umat Islam..Hollyday u all akan lebih bermakna if dapat mengucapkan solawat keatas nabi sekurang-kurangnya 10 kali sehari.Sila baca yer kawan kawan yang kusayangi sekalian alam..jangan lak wat tak reti okay اللهم صل على محماد.Done start the entri..

Actually if uolls nak tahu, Misskonspirai bukanlah minah kaki wayang sangat..sebabnya memang maleh nak gi wayang coz asal gi wayang jer mesti terlihat adegan wayang live depan mata..Tak tahu? ler..mereka yang duk bercintan cintun then tangan duk merayap dalam gelap kat cinema tue la.ish ish ( geleng2 pale)


So cara terbaik tengok wayang yang menarik minat sanubariku ini hanyalah dengan melihat kat astro firts in that case.. kalau ayah izin aku tengok ( mean cerita yang bermoral lah sprti HSD nie ).But..tv kat umah nie satu jer sambung ke astro,(kurang bernasib baik aku mlm nie)Disebabkan tak habis lagi tengok full movie HSD tue so blogger konspirasi xda pilihan lain setelah my babah duk asyik menonton bola.

Maka cara paling advance punya menjadi plan sokongan, kini..Tanpa membuang masa,tangan pon licah taip kata cari live stream HSD kat encik Google ..then Misskonspirasi pon terjumpa, upanya Leyparkdotcom dah ada upload kat youtube.. fullversion gitue.Time kaseh daun keladi.Untuk mereka yang belum lagi menonton jom reramai gi usha..
Disini Misskonspirasi sertakan sedikit ..Sinopsis mobi tersebut=

Sinopsis Hafalan Shalat Delisa;
Delisa, seorang gadis kecil yang ceria, tinggal di sebuah kampung kecil bernama Lhok Nga di pantai Aceh. Ayahnya bekerja di luar negara dalam sebuah kapal tangki minyak. Delisa sangat rapat dengan ibunya yang dipanggil Ummi. Delisa ditemani Ummi menjalani ujian solat tiba-tiba tsunami melanda, memusnahkan kampung kecil mereka. Delisa diselamatkan oleh seorang askar bernama Smith. Malangnya, kecederaan menyebabkan kaki kanan Delisa dipotong. Walau bagaimanapun, Delisa tetap berkongsi ketawa.

**Sedih sangat tengok..tak tertahan airmata mengalir.Ya Allah semoga kau berkati hidup kami semua..bukakanlah pintu taubat untukku..sesungguhnya aku insaf kini.Tak terbayang macamana hari kiamat kelak..Subhanallah**



                                           Buat Duit Dengan ChurpChurp
                                           Menangi rm 2000 dari petronas hari ini

{ 2 Komen Penuh Konspirasi... read them below or add one }

sitihanisahali said...

cerita ni mmg byk pengajaran.kagum dellisa tu bersungguh2 nak hafal bacaan dlm solat.ade ustaz yg mengajar lagi.kt sini ade ke mcm tu eh.

MiSsKonsPiraSi said...

dah xda kot..sebab bebudak lah nie ikot kelas kafa pon bukan ustaz/ustazah ajar direct to the person semua purata ajar per maksima..so bebudak kurang daya tumpuan serta minat. malah ada yang tak tahu apa langsung bacaan solat sehingga darja 6 walhal tiap minggu pegi kelas kafa.

Post a Comment

Ler..takkan tgk jer..baca full entri taw~~dan..komen ar.. komen la... komen please..please...baru MissKonSpiRASi Sayang u all =) muaahh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Konspirasi by Misskonspirasi