edisi skodeng

Tips Berguna!"When U Broken Heart"|Tips Inspirasi

Dinspirasikan Oleh MiSsKonsPiraSi on Feb 14, 2012

U all sedang kecewa..Broken heart? How to get trough.. Misskonspirasi sure mesti anda semua punya pelbagai cara untuk mengatasi perasaan kecewa  disaat patah hati.Berikut teori konspirasi blogger sensasi handle duka lara dihati.

Before that sila join Ok done? Let me tell u something secret resepi gitu.There it is...


8 thing that you should do bila kecewa..

Menangis sepuas hati yang kamu mahu

U all jangan pendam perasaan geram..sakit hati..kecewa dan sewaktu dengannya itu didalam hati..kerana menahan rasa sedih itu akan membuat u all lebih stress.Let it go..nothing wrong if cry.

Curahkan Pada Teman
Before u all meluah bagai... make sure sahabat itu boleh dipercayaai ok.Curahkan semua duka lara then terima nasihat ..seandainya diberikan.

Tulis Kat Kertas
Kata orang menulis boleh lepaskan geram? Tak percaya..cubalah.Luahkan segala kepedihan yang terbuku dihati semahu kamu.I bet u will get better after that.


Have Some Fun
Life must go on guys..

So jangan duduk terperuk atau menyendiri sahaja.Ajak rakan anda keluar berseronok asalkan jangan lupa diri sudah hehe.

Stay Away dari Tempat Bersejarah Kamu Berdua

Hat nie korang patut set kat kepala, elakkan pergi ke tempat lepak kamu, tempat dating , restoran selalu kamu terjah if nak makan bersama. semua tu jauhkan ok...Kalau boleh black list buat sementara waktu.

Berubah Kearah Kebaikan

Cari kekurangan kamu,perbaikinya dan berubahlah..tak salah untuk berubah ke arah yang lebih baik bukan?

Ubah Penampilan

Satu lagi fakta perubahan disini tukar penampilan.serlahkan stail kamu, tak berakna harus serabut dan serabai walaupun  kamu sedang kecewa.Cuba pelbagai gaya yang sesuai untukmu.

Cari Pengganti
Pernah dengar ayat 'patahkan tumbuh hilang kan berganti ' tak? What u learn from that words? Ya adik adik,akak and abang sekalian..tak usah mengenang benda yang dah lepas.Cuba cari pengganti,kerana setiap insan itu punya jodoh mereka.Terima kenyataan dia bukan jodohmu.Take this as a lesson ok.

**Thats all for this entri.. see you guys..**badan tak sehat hope u all doakan I cepat sembuh ,tq..n last but not least please klik iklan sebagai tanda penghargaan ngee.. bolehla mam cekelat nanti plz plz..

{ 24 Komen Penuh Konspirasi... read them below or add one }

YOUsoF said...

Lepas nangis memang rasa lega sikit.. Tapi mata pulak rasa berat.. (kalau yang menangis beriya-iya la) ;D

Yang jenis tangkap lentok sangat tu susah la. hehe

Biasanya ramai yang pergi melalak dekat pusat karaoke. Rasanya la..

MaYa MustWany said...

masa dulu memang mas nangis sehari..sok nya,allhamdullilah semua ok.
but kehilangan arwah wat sampai sekarang terasa kehilangan terbesar.

MiSsKonsPiraSi said...

keh keh melalak kat karaoke tu dah kes darurat kot ngee..

MiSsKonsPiraSi said...

jadikan kenangan terindah u all berdua sebagai pengubat rindu maya.. and redhoi pemergiannya..InsyaAllah setiap dugaan itu pasti ada hikmah disebaliknya..

Mr.Clive said...

i've had my moments of broken heart..ouch...pedihnyerrr...tapi with team,akan slowly get better lah.dier xkan ilang tapi life goes on... :)

anyway,bukan buku jer tau awak boleh menang ngan kite.
check blog omputih kite pulak...minat tak nak join?heheh

http://byclive.blogspot.com/2012/02/body-shop-products-giveaway-by-clive.html

chemay said...

yang 7 cara first tuh semua dah buad.
tapi yg last tuh susah.
:'(

MiSsKonsPiraSi said...

tudia takleh hilang ek mr clive...amats etia nampak.. yezzaa life must go on..kan patah kan tumbuh hilang akan berganti..tak gitew

MiSsKonsPiraSi said...

take u'r time chemay..someday the one wil come to u'r life.. kan setiap insan ada jodoh tersendiri..jan sesedey lagi yek.. sayang sokmo

Jokeonsalo said...

Assalamualaikum, empunya Blogger.
Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput kamu untuk menyertai "Kempen anti Valentine's Day" bersama jokeojeonsalo.blogspot.com

Diharap agar kamu berkesudian untuk menyertai kempen ini. Berminat?

Mari lihat cara-cara untuk menyertai kempen di http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/02/kempen-anti-valentines-day.html

TERIMA KASIH :)

faiz fakhirin said...

jwb ptnyaan lisa dlm cbox : lisa pakai browser per?...chrome or mozila?..biasa if cookies byk kt browser, comment jadi hold...sbb intensedebate dia control cookies.

xleh posting dlm cbox lisa...huhu

Akue Achik said...

have some fun is the best solution kot..

tak pun ubah personality..

so far, Alhamdulillah..tak pnh lg heart broken..

single jugak la yg plg best.. :D

yad'z said...

bagus2................ selalu saye tulis kat kertas, pastu saye koyak kertas tuh... huhu

Pendamba Mawar said...

yang luah atas kertas tu .rasanya da ramai yang luah dalam blog.hahaha

semutsengal said...

baik tidur je aku rasa.


LALALALALALALLA

xila riston said...

suka menjerit kat bukit ampang errrrrrrkkkk

reenapple said...

yg no 8 tu... aku tak pernah buat.. haha

MiSsKonsPiraSi said...

InsyaAllah bro..jika berkesempatan saya sertai.. kini misskonspirasi lg busy meng update blog hehe

MiSsKonsPiraSi said...

hihi laksanakan hari ini reen ngeh ngeh.. tak salah mencuba lagi..

MiSsKonsPiraSi said...

hehe musnahkan sekali geram n sakit hati tu bila kertas dah terkoyak kan kan..

MiSsKonsPiraSi said...

klu cara tulis didalam blog rasanya kurang selamat malah akan dikritik kot.. kiki lainla.. kalau private blog hehe

MiSsKonsPiraSi said...

paling mantop tue.. kalau takde bukit jerit kat tepi pantai ye dak..

MiSsKonsPiraSi said...

single memang best.. tapi kekadang cemburu gak tgk rakan yg happy and berteman huuhu

MiSsKonsPiraSi said...

misskonspirasi rasa en semut baek gi terjah mane2 dapo carik lebihan makanan manis.. kompom senang aty dari membuta..bukanka semut haiwan yg rajin bekerja ngeh ngeh..

MiSsKonsPiraSi said...

sory faiz..blog awak ek yg misskonspirasi tak dapek komentu.. oic..baru tahu kenapa takleh komen.. bisala.. misskonspirasi banyak buka tab brow untuk balas kekomen rakan.. hihii...

"tapi sapa lisa? huhu silap org ke apa ni..adeshh

Post a Comment

Ler..takkan tgk jer..baca full entri taw~~dan..komen ar.. komen la... komen please..please...baru MissKonSpiRASi Sayang u all =) muaahh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Konspirasi by Misskonspirasi